Ons bedrijf

Een eeuwenoude liefde voor hout

In 1925 richtte Hypoliet Van de Velde “Houthandel Van de Velde” op: een groot- en kleinhandel in hout te Wetteren Ten Ede. De liefde voor het vakmanschap en hout erfde hij van zijn vader Edmond, die in 1868 met zijn schrijnwerkerij de basis heeft gelegd.

In 1954 gaf Hypoliet de fakkel door aan zijn vier zonen, die reeds van jongs af aan actief in het bedrijf meehielpen. Door de jaren heen bouwde de familie haar vakmanschap en service uit. In de jaren zestig openden zoon Leonard en zijn vrouw Hélène een houthandel te Wetteren, nog steeds de huidige locatie van Van de Velde Hout.

 

Kleinzoon Christian – zoon van Leonard – leerde de kneepjes van het vak en nam samen met zijn vrouw Marleen in 1986 het bedrijf over. Dankzij hun aandacht voor nieuwe technieken en houtsoorten en onuitputtelijke passie voor hout bleef het bedrijf groeien. Vandaag zetten Christian en zijn dochter Alexandra de traditie voort. Sinds 2006 staat zij aan de zijde van haar vader en blijft het bedrijf groeien op vlak van kwaliteit, service en aanbod.

Milieubewust met PEFC-certificaat

Sinds 2012 is Van de Velde Hout in het bezit van het PEFC-certificaat. Dit wereldwijd erkende certificatiesysteem bied je de garantie dat het hout zijn herkomst heeft in duurzaam beheerde bossen.

Toonzaal & eigen plaatsingsdienst

Onze ruime toonzaal inspireert en toont je wat je allemaal kan doen met hout. Kom gerust langs met je architect om je project en de mogelijkheden ervan te bespreken. Wij werken samen met zowel bouwbedrijven, schrijnwerkers, aannemers, architecten als particulieren. Indien je dit wenst, kan je ook rekenen op onze eigen professionele plaatsingsdienst voor de perfecte afwerking.

Bekijk onze realisaties